Preşedintele comisiei a declarat că Londra şi-a asigurat medalia de aur pentru durabilitate. Având în vedere că jocurile anterioare au fost aspru criticate pentru distrugerile provocate din cauza risipei, Olimpiada de la Londra a utilizat 25% materiale reciclate pentru organizarea evenimentului.

JO au meritat
Organizarea Jocurilor Olimpice a avut un efect financiar pozitiv pentru Marea Britanie, în opinia celor mai mulţi locuitori ai Regatului Unit, relevă un sondaj. Circa 55% dintre respondenţi au declarat că JO “au meritat” cele 9 miliarde de lire sterline (11,5 milioane de euro) investiţi în organizarea lor, în contextul în care ţara se afundă în recesiune mai adânc decât era prevăzut, scrie Agerpres.

Doar 35% dintre cele 2.021 de persoane intervievate sunt de părere că JO – care au costat de patru ori mai mult decât primele estimări – au fost o "nebunie financiară".

În pofida importantelor sume cheltuite într-o perioadă de austeritate, sondajul relevă că JO de la Londra au constituit “un factor reconfortant” pentru Marea
Britanie.
Cei mai entuziaşti s-au dovedit a fi galezii (86%), urmaţi de locuitorii din sud-estul ţării (61%), în timp de doar 57% dintre londonezi aprobă cheltuielile pentru JO, potrivit sondajului.