Mai mult decât atât, sunt și politicieni ALDE care se vor alătura PNL, deci PNL va deveni un conglomerat de partide care au pierdut teren electoral în ultima perioadă.  Mai mulți deputați și senatori PSD ar fi îngrijorați că nu-și vor mai găsi loc pe listele pentru viitorul Parlament, așa că, potrivit acelorași surse aceștia își caută deja loc de refugiu în PNL și Pro România. Promit sprijin guvernamental în momentul de față în schimbul unui loc pe listele PNL.

Premierul Ludovic Orban ar fi dispus să accepte nume de stânga în partid pentru a-și putea menține guvernul și a evita alegerile anticipate, susțin surse politice. Rareș Bogdan a anunțat deja că președintele PNL ar urma să-și dea demisia în februarie, însă anunțul lui nu pare a fi unul care să fie întărit și de alți lideri liberali, care ar prefera o perioadă de liniște la guvernare.

Jocul ar putea fi unul extrem de periculos. Migrarea unor social democrați în PNL transformă partidul într-un nou USL, ceea ce ar putea dezamăgi electoratul care a taxat puternic PSD în ultima perioadă. Mai mult, ar putea declanșa un scandal în interiorul partidului, în contextul în care mulți liberali doresc și ei un loc cald în Parlament.

Nu trebuie uitat nici faptul că formațiunea condusă astăzi de Marcel Ciolacu este foarte bine organizată în teritoriu și că primarii lor sunt foarte puternici. Astfel că o revenire în prim plan este posibilă oricând, mai ales că PNL are opoziție și din partea USR-PLUS care vizează aceiași alegători.