Valeriu Lupu abia a fost numit secretar de stat din Ministerul Transporturilor. Bucuria nu a fost de lungă durată. În urmă cu puțină vreme, el  a fost prins băut la volan, a informat Realitatea Plus. În plus, acesta ar putea să-și piardă chiar funcția.

Valeriu Lupu a fost implicat într-un accident rutier, în Timișoara. În clipa în care poliţiştii au ajuns la fața locului și au vrut să îi recolteze probele biologice, Valeriu Lupu a refuzat. Din această cauză, lui i se va întocmi dosar penal.

Timișoareanul Valeriu Lupu, membru PMP, a fost numit, ieri, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în guvernul condus de liberalul Ludovic Orban. Lupu a avut suportul deputatului Cornel Sămărtinean.

Riscă să piardă tot

Valeriu Lupu urmează să-şi piardă funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, după ce vineri a fost prins la Timişoara conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, precizează surse politice pentru stiripesurse.

Potrivit surselor citate de tion.ro, Valeriu Lupu a lovit o mașină parcată pe strada Behela din Timișoara. Martorii au sunat la Poliție pentru că aveau impresia că secretarul de stat conducea beat. La sosirea polițiștilor, Lupu a refuzat să fie testat cu alcooltestul și, de asemenea, la spital a refuzat prelevarea de probe biologice. Conform legii, polițiștii îi vor întocmi dosar penal.

Cine l-a ajutat pe Valeriu Lupu

Despre relațiile dintre cei doi au apărut unele informații în presă.

”De numele lui Lupu este legată una dintre cele mai mari tragedii aeriene. Până în 1995, Lupu a fost director al companiei Banat Air. Din cauza sa, la 13 decembrie 1995, 41 de pa­sa­geri şi șapte membri ai echipajului unei curse Banat Air şi-au pierdut viaţa după ce avionul companiei pe care o conducea s-a prăbuşit imediat după decolarea de pe Aeroportul din Ve­ro­na. Lupu a fost dat în judecată de toate rudele celor morţi în accident, după ce autorităţile italiene au concluzionat că de vină a fost chiar Va­le­­riu Lupu, cel care nu a apro­bat plata pentru degivrarea avionului înainte de decolare. Preţul zgârceniei: 50 de morţi pentru o degivrare care costa 500 de euro”, a notat jurnalul.ro.