Poliţiştii sunt mobilizaţi pentru noaptea de Revelion. Inspectoratul General al Poliţiei Române a emis o serie de sfaturi şi recomandări pentru cei care îşi vor petrece noaptea dintre ani la evenimentele publice, astfel încât să fie evitate orice fel de incidente, furturi sau fapte comise cu violenţă.

Recomandările poliţiştilor pentru noaptea de Revelion

Într-un comunicat, Poliţia Română le transmite românilor să fie atenţi la aceste nouă puncte:

  1. Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestări publice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!
  2. Respectați prevederile legale și recomandările în ceea ce privește folosirea artificiilor!
  3. Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime!
  4. Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător! Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant!
  5. Nu acceptaţi băutură, ţigări sau alimente de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii ori pe care le-aţi întâlnit de puţin timp!
  6. Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele!
  7. Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera!
  8. Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi pedeapsa cu închisoarea.
  9. Dacă sunteți martorul sau victima unei fapte antisociale, sesizați de urgență autoritățile la numărul unic 112!