Postul de arhitect-șef al municipiului Iași a fost scos din nou la concurs. ANFP organizează pentru a treia oară o astfel de probă, la primele două participând un singur candidat, actualul arhitect-șef Alexandru Mustiață, care a reușit să pice textul de două ori.

Arhitecții interesați să ocupe această funcție trebuie să își depună dosarul până pe 14 mai. Postul de arhitect șef este unul dintre cele mai bine plătite posturi la nivelul primăriei: salariul acestuia se află pe a patra treaptă de ierarhizare în municipalitate, după primar, viceprimar și secretar.

Venitul brut lunar ajunge la 13.363 de lei, adică aproximativ 8.000 lei net.

Direcția de urbanism trece printr-o criză la nivelul conducerii, încă de la sfârșitul anului 2015, când primarul interimar de la vremea respectivă, Mihai Chirica, a intract în conflict cu arhitectul Tudor Vericeanu, lucru ce a dus la demisia arhitectului.

Starea de incertitudine de la nivelul conducerii Direcţiei de urbanism a adus probleme modului în care sunt aprobate la Iași proiecte urbanistice, scandalurile ținându-se lanț. În ultimii trei ani, postul de arhitect-şef a fost ocupat de nu mai puţin de patru persoane, potrivit ZiaruldeIași.ro.