"Dacă ar fi să parafrazez şi eu un clasic în viaţă aş spune că dacă lângă un Guvern poate sta un program de guvernare, lângă acest program de guvernare cred că nu poate sta niciun Guvern, după câte vedem. Nu poate ţine pasul", a spus Florin Jianu, întrebat de jurnalişti despre o posibilă remaniere sau schimbare a guvernului. 

Acesta a subliniat importanţa stabilităţii şi predictibilităţii pentru mediul de afaceri. 

"Primul lucru pe care mediul de afaceri îl cere constant reprezintă stabilitatea şi predictibilitatea. Dacă există un Guvern, există o majoritate parlamentară, haide măcar să creăm o stabilitate. Timp de un an de zile acest Guvern să îşi facă treaba după care se trage linie şi vedem ce anume trebuie schimbat. Suntem după numai şase luni de zile şi vorbim deja de schimbarea Guvernului. Şi ştiţi cum încep lucrurile, sub formă de zvon, după care ele devin certitudine în câteva zile. Gândiţi-vă la stabilitatea şi predictibilitatea în mediu de afaceri, la mesajul şi percepţia investitorilor, investitorilor români sau investitorilor străini. Gândiţi-vă ce înseamnă schimbarea unui Guvern din punct de vedere administrativ. Oamenii aceia numai să se aşeze pe scaune le ia câteva luni să înţeleagă despre ce e vorba", a afirmat Jianu. 

De asemenea, acesta a declarat că, în cazul în Guvernul va fi schimbat, CNIPMMR cere în mod clar ca Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat să rămână în structura în care el a fost conceput.

AGERPRES