Ministrul Justiției a declarat joi că va merge la premierul Viorica Dăncilă și îi va spune că va renunța la funcția în care a rezistat în trei guverne.

„Voi merge la Guvern să am o întrevedere cu doamna premier. Oarecum voi dezvolta ce v-am spus dimineață. Voi porni de la voința politică exprimată în cadrul CEx, și anume de retragere a sprijinului politic. Voi porni de la voința exprimată de doamna Dăncilă în cele două întâlniri. Merg la Guvern și prezint demisia doamnei prim-ministru Dăncilă. Domnia sa va decide ce va face cu ea”, a fost declarația lui Toader.

Conform surselor Capital, ministrul s-a răzgândit cu privire la demisia sa pentru că i s-ar fi explicat că poate pierde și ceea ce i-a mai rămas, mai exact funcția de rector la Universitatea Ioan Cuza din Iași. Peste câteva luni urmează din nou alegeri pentru această poziție și nu de puține ori învingătorul la puncte din acest tip de concurs s-a decis politic.

Așadar Tudorel Toader, după ce a încercat să pozeze într-o piesă tare, a arătat în cele din urmă că iubirea de scaun este mai presus de orice.