"Sursele de energie regenerabilă sunt foarte importante pentru România, iar în anul 2011 capacităţile solicitate pentru a fi construite s-au făcut în principal în domeniul eolienelor. Pentru 2015, sectorul eolian are proiecte de 3.200 MW. Este clar că la nivelul implementării şi realizărilor proiectelor din surse regenerabile această dorinţă şi strategia este neimplementată. Ritmul eolienelor probabil merge mai bine. Dar la nivelul biomasei numai 25MW sunt instalaţi. Eolianul este partea importantă a energiei regenerabile. Într-o ţară cu un potenţial agricol energetic uriaş avem 1,5 milioane hectare, terenuri care nu sunt propice pentru hrană", a mai spus Valvis.

Potrivit acestuia, până în anul 2020 investiţiile totale necesare pentru energie din surse regenerabile sunt de 7 – 10 miliarde euro.

Investitorii străini care operează în sectorul energetic au investit peste 16 miliarde de euro în România începând din 2002, sumă care a contribuit la stabilitatea unui sector care fusese subfinanţat.