Majoritatea dispozitivelor cu care interacționăm, în prezent, sunt sensibile la atingere, dar cercetătorii de la Fujitsu au mers mai departe și au creat o nouă tehnologie care transformă hârtia în ecrane tactile.  

Tehnologia revoluționară denumită Fingerlink Interaction System nu folosește un anumit hardware. Sistemul utilizează un webcam și un proiector, însă secretul stă în tehnologia de procesare a imaginii.  Sistemul monitorizează documentele pe care le atingi și știe unde se află degetele tale permițând capturarea informațiilor, fie că este vorba de hărți sau de un banal document. Asemenea unui smartphone, utilizatorul poate copia o imagine sau un text pe care apoi să o stocheaze în memoria dispozitivului. Această tehnologie funcționează chiar și pe suprafețe curbate sau cu asperități.

Fingerlink Interaction System este încă în curs de dezvoltare, iar cercetătorii intenționează să o ofere publicului larg anul viitor.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/I2l0qklSzks?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>