Compania aeriană Japan Airlines, afectată de nivelul foarte mare al datoriilor, ar putea intra în faliment, după ce planul de redresare pus în aplicare întârzie să-şi arate roadele.

Astfel, organismul care supervizează procesul de redresare al companiei, ar putea cere falimentul acesteia, pentru a o proteja împotriva creditorilor săi, se arată într-o informaţie apărută în cotidianul economic „Nikkei”.

ETIC, organismul care supervizează Japan Airlines încă din luna octombrie, estimează că intrarea în faliment ar putea să permită celui mai mare operator aerian din Japonia să-şi facă ordine în structura financiară, se arată în materialul publicat de sursa citată.

Iniţial, oficiali guvernamentali japonezi au exclus posibilitatea ca JAL să intre în faliment, sperând că reorganizarea companiei se va putea face fără această ultimă măsură, însă planul pus în aplicare pentru micşorarea datoriilor care apasă pe umerii companiei nu a avut niciun efect.

Acţiunile JAL listate la Bursa de la Tokyo au închis în scădere cu 1,03%, în condiţiile în care piaţa a închis pe verde.

SURSA: „L’Echo”