Conform unui anunț publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP), firma Stimpex a câștigat contractul, în valoare totală de 8.000 de lei (fără TVA), pentrru servicii de încărcare a opt pulverizatoare de capacitate mărită (PCM) cu soluție iritant lacrimogenă, cu Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, conform hotnews.ro

Parchetul General a anunțat săptămâna trecută că astfel de pulverizatoare au fost folosite de Jandarmerie la reprimarea protestului din 10 august, iar directorul general al Stimpex a precizat recent pentru HotNews.ro că acest produs este utilizat de peste 30 ani de Jandarmeria Română, precum și de formațiuni de intervenție similare din toate statele din lume.

‘Încărcare pulverizator de capacitate mărită (PCM) fabricat de Stimpex SA. Cantitate – 8 bucăți”- aceasta este descrierea achiziției directe finalizate astăzi, 24 august, de către Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București. Anunțul privind intenția acestei achiziții a fost publicat în 23 august.