Probabil că suspiciunea care a dus la măsura sechestrului asigurător a avut în vedere calitatea lui Sebastian Ghiță de acționar al NOD până în 2012.

Sebastian Ghiță nu a avut vreo implicare în managementul NOD și nu a deținut niciodată 100% din companie, iar eu am construit businessul de la zero. Printr-o tranzacție din 2012 am cumpărat pachetul de 50% de acțiuni deținut de acesta, pachet pentru care am plătit peste 9 milioane de RON.

Motivul pentru care am realizat această tranzacție prin care ne-am separat complet drumurile a avut la bază viziuni diferite asupra business-ului precum și convingeri diferite.

Activitatea companiei se desfășoară în continuare. Vom întreprinde demersuri în vederea ridicării urgente a sechestrului asigurător precum și pentru a aduce lămuririle necesare în vederea închiderii rapide a procedurii în ceea ce ne privește.

NOD este liderul pieței de distribuție de electro-IT din România la care eu sunt unic proprietar, cu peste 240 de angajați și furnizor principal al tuturor vânzătorilor de IT, electronice și electrocasnice din România.

Network One Distribution (NOD), companie deținută integral de Iulian Stanciu, este liderul pieței de distribuție electro-IT din România, cu afaceri de 209 milioane EUR în 2014. În prezent, compania desfășoară operațiuni pe piețele din România și Moldova, are o bază de clienți formată din peste 3.000 revânzători și este furnizor important al rețelelor de retail locale. Network One Distribution are în portofoliu o gamă variată de produse, reprezentând furnizori de top ai industriei electro-IT.