Cele două corpuri de clădire ale proiectului Premio, amplasate pe strada Luca Stroici, sunt la stadiu de finisaje şi procesul de vânzare a fost deja demarat, potrivit companiei Crosspoint, care se ocupă de vânzarea locuinţelor.

„Preţurile la apartamente sunt comparabile sau chiar mai mici decât cele practicate în ansamblurile rezidenţiale construite anterior în zona centrală a Bucureştiului (Rosetti şi Grădina Icoanei). Imobilul a fost lansant recent spre vânzare şi jumătate din apartamente au fost deja vândute sau rezervate. Ce este, de asemenea, spectaculos la acest proiect este un penthouse de peste 1.100 de mp construiţi, cu o privelişte superbă asupra cartierului armenesc, până la Intercontinental. Este singurul penthouse de această dimensiune şi acest nivel de exclusivism din centrul Bucureştiului“, a declarat pentru Capital Mihai Dumitrescu, managing partner în cadrul Crosspoint.  

Primul bloc din cadrul Premio va avea o înălţime de opt etaje, iar al doilea doar şase etaje. Întregul proiect va beneficia de 46 de locuri de parcare subterane. Complexul dispune de apartamente cu trei şi patru camere şi de câte un penthouse la ultimele două etaje ale celor două imobile.

Nusco a mai obţinut recent o autorizaţie de construire pentru un proiect rezidenţial cu patru blocuri pe un teren din cartierul Pantelimon. Cele patru blocuri cu 11 etaje programate aici vor cuprinde în jur de 400 de apartamente.

Terenurile pentru ambele proiecte au fost achiziţionate înainte de izbucnirea crizei imobiliare.

Bani din vânzări

Pe lângă afacerea cu uşi Pinum, prin intermediul căreia a intrat pe piaţa românească, familia Nusco a reuşit să intre şi pe dezvoltare imobiliară odată cu preluarea fostei platforme industriale Pipera. Numai anul acesta, divizia imobiliară a grupului italian a încasat din vânzări circa 70 mil. euro.

Nusco Imobiliara a dezvoltat în Pipera turnul de birouri Nusco Tower pe care la vândut la începutul acestui an companiei Globalworth, controlată de grecul Ioannis Papalekas. Italienii au obţinut în urma acestei tranzacţii 46 mil. euro şi au vândut la pachet şi un teren aflat la circa 200 de metri distanţă de turn, pentru care au încasat 4 mil. euro.

La câteva luni distanţa, britanicul Robert Neale, fondatorul şi directorul Portland Trust, a cumpărat de la Nusco un teren de patru hectare, parte a fostei platforme Pipera, pentru care a plătit circa 20 mil. euro, ţinând cont de preţurile din zonă. Pe acest teren se construieşte acum un nou parc de afaceri.