Acordurile includ vânzarea a 50 de elicoptere de către AgustaWestland, o subsidiară a grupului italian din domeniul apărării Finmeccanica, şi un plan de investiţii pe cinci ani şi în valoare de trei miliarde de euro care vizează Cassa Depositi e Prestiti, bancă a statului italian, şi China Development Bank.

Premierul chinez Li Keqiang s-a aflat în vizită oficială la Roma, înaintea summitului Europa-Asia (ASEM) care are loc în această săptămână la Milano. Oprirea în Italia a venit după alte două vizite, în Germania şi Rusia, în cadrul cărora liderul chinez a semnat alte acorduri de afaceri.

'Sunt sigur că parteneriatul dintre China şi Italia a făcut paşi mari înainte, dar putem face mai mult, şi sunt sigur că o vom face', a declarat premierul italian Matteo Renzi.

Confruntat cu o recesiune puternică, executivul italian încearcă să atragă mai multe investiţii străine pentru a relansa economia. China deţine o parte semnificativă din obligaţiunile guvernamentale italiene şi a cumpărat active la companii majore, printre care Fiat, Telecom Italia, Eni şi Enel.

'Putem lucra pentru a obţine rezultate mai bune în comerţul bilateral în viitor', a spus la rândul său Li Keqiang.

El a adăugat că Beijingul vrea să importe mai multe echipamente şi instalaţii italiene şi că va încuraja turismul chinez în Italia, cu o atenţie specială pentru EXPO 2015, un târg internaţional care va avea loc anul viitor la Milano. AGERPRES