Potrivit Ministerului israelian al Apărării, sistemul antiaerian laser poate intercepta obuze de mortieră, drone, precum şi rachete cu rază medie şi lungă de acţiune, inclusiv de tipul celor deţinute de grupuri islamiste din Siria, Liban şi Fâşia Gaza. În cazul în care testele vor avea succes, sistemul laser va fi instalat de-al lungul frontierelor Israelului.

Sistemul laser a fost dezvoltat de companiile Rafael Advanced Defense Systems şi Elbit Systems, iar testele de interceptare efectuate în etapele de proiectare au avut succes.

Ce a transmis directorul Departamentului israelian pentru Dezvoltarea de Armament şi Infrastructură Tehnologică

„După mulţi ani în care am visat la un sistem de armament pe bază de energie care să nu includă nicio piesă metalică lansată, pot spune că suntem foarte aproape”, a declarat Dubi Oster, director în cadrul Departamentului israelian pentru Dezvoltarea de Armament şi Infrastructură Tehnologică.

„Sistemul pe care l-am dezvoltat utilizează laser electric, spre deosebire de sistemul mai puţin precis dar mai comun al laserului chimic, astfel încât vom putea viza şi intercepta o ţintă aeriană de la distanţa de circa cinci kilometri”, a precizat Dubi Oster.