Orit Farkash-Hacohen este noul Ministru al Turismului din Israel. Jurist de profesie și prima femeie care a deținut funcția de Președinte al Autorității pentru Energie și Utilități Publice din Israel, Farkash-Hacohen va fi responsabilă pentru colaborarea cu guvernul israelian în  elaborarea unui plan de relansare a turismului intern și internațional, odată ce țara își va redeschide granițele. 

Absolventă a Facultății de Drept la Universitatea Ebraică din Ierusalim și cu un master în administrație publică la Harvard Kennedy School of Government, ministrul Farkash-Hacohen și-a început cariera în cadrul unei firme de avocatură din sectorul privat, apoi s-a mutat în sectorul public, ca șef al litigiilor la Autoritatea antitrust din Israel. În 2003, ministrul Farkash-Hacohen a fost consilier legal al Autorității de Utilități Publice din Israel pentru electricitate. Mai târziu, a fost numită prima femeie care a ocupat funcția de președinte și de director general, funcție pe care a ocupat-o timp de cinci ani (2011-2016). În timpul mandatului său de președinte, a militat pentru deschiderea pieței de producție de energie israeliană către concurență și a încurajat crearea unei industrii de energie regenerabilă.

Planuri pentru redeschiderea turismului în Israel

Israelul a fost prima țară care și-a închis granițele, acum mai bine de 6 luni, iar industria turismului este una dintre cele mai afectate. Turismul de incoming este practic inexistent în Israel de 6 luni, singurii care pot intra în țară fiind cetățenii israelieni.

Conform primelor declarații ale ministrului Farkash-Hacohen, prioritatea majoră a mandatului său este acordul cu ministrul sănătății cu privire la prezentarea unei strategii de ieșire pentru industrie. Se are în vedere inclusiv posibilitatea conturării unor „insule verzi” care să faciliteze izolarea orașelor turistice și să creeze o zonă care să permită o vacanță în siguranță. 

“Am început mandatul în forță, fără zile de grație. Vom face tot ce putem pentru a asigura o revenire rapidă, eficientă și de calitate, în limitele virusului care a intrat în viața noastră.” a declarat Orit Farkash-Hacohen, ministrul turismului din Israel. 

Turiștii creștini, printre primii așteptați în Țara Sfântă

În cadrul summitului creștin ce a avut loc săptămâna trecută, ministrul Farkash-Hacohen a declarat că așteaptă cu nerăbdare să primească milioane de vizitatori creștini atunci când se vor relua călătoriile internaționale. „ Legăturile Israelului cu lumea creștină nu pot fi șterse de nicio pandemie sau criză economică. Suntem aici și așteptăm ziua în care se va redeschide traficul aerian și se vor relua zborurile către Țara Sfântă”, a mai spus ea participanților la Summitul Creștin al Israelului.

Ministrul a completat că „vizitarea Israelului, Țara Sfântă, nu este doar o vizită sau o vacanță, este o experiență transformatoare, inspirațională și de lungă durată.” Ea a adăugat că turismul creștin către Israel a crescut din multe țări în ultimii ani, pe măsură ce grupuri și familii au venit la Ierusalim, Nazaret și Marea Galileii.

Despre Israel ca destinație de vacanță pentru turiștii români

Israelul este o destinație importantă de călătorie pentru turiștii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel și-a concentrat eforturile pe promovarea orașelor Tel Aviv și Ierusalim ca două destinații de city break într-o singură vacanță, oferind experiențe multiculturale, o viață de noapte intensă, delicii gastronomice și posibilități pentru turismul de aventură.