'În cadrul interesului naţional şi conform cu decizia Consiliului Suprem de Securitate Naţională, patru deţinuţi iranieni cu dublă cetăţenie au fost eliberaţi în cadrul unui schimb de prizonieri', a declarat procurorul general al Teheranului, Abbas Jafari Dolatabadi.

Postul iranian naţional de televiziune a anunţat că numele celor patru deţinuţi eliberaţi sâmbătă sunt Jason Rezaian, Amir Hekmati, Said Abedini şi Nosratollah Khosravi.

De asemenea, agenţia de presă iraniană Irna a menţionat că, la rândul lor, SUA vor elibera din închisoare şapte cetăţeni iranieni.

La sfârşitul lunii noiembrie 2015, corespondentul publicaţiei The Washington Post în Iran, Jason Rezaian, a fost condamnat la închisoare.

Rezaian a fost acuzat de spionaj şi "colaborare cu guverne ostile" şi a fost arestat în iulie 2014 la domiciliul său din Teheran. El era corespondent al cotidianului american de peste doi ani. A fost condamnat de tribunalul revoluţionar din Teheran, o instanţă specială care judecă dosarele politice sau care aduc atingere siguranţei naţionale.

Şeful secţiei externe a publicaţiei The Washington Post, Douglas Jehl, a precizat la acea dată că 'după 488 de zile de arest Iranul nu a adus nicio dovadă în sprijinul acuzaţiilor formulate împotriva ziaristului' şi a cerut eliberarea imediată a lui Rezaian.AGERPRES