Sorin Encuţescu, secretar de stat în MECT, a discutat cu noul ambasador al Irakului la Bucureşti, Hussain Sinjari, şi Lubna Khaleel Ibraheem, secretar adjunct. 

Hussain Sinjari şi-a exprimat interesul pentru identificarea unor noi modalităţi de cooperare în domeniul industriei de apărare şi a propus organizarea deplasării unei delegaţii române în Irak pentru a discuta cu oficialii ţării gazdă nevoile destinate apărării suveranităţii şi integrităţii teritoriului irakian. Ambasadorul Hussain Sinjari a exprimat, totodată, speranţa intensificării schimbului de delegaţii şi de turişti, în special tineri, care să cunoască România şi eventual să urmeze cursurile unor instituţii de învăţământ românesc. 

Oficialul irakian a evidenţiat contribuţia pe care ar avea-o deschiderea unei linii aeriene directe, între România şi Irak, la intensificarea schimburilor economice dintre cele două state. Printre alte aspecte referitoare la relaţiile de cooperare, ambasadorul Hussain Sinjari şi-a manifestat interesul pentru cooperare în domeniul agricol, în special în legătură cu creşterea cantităţii de cereale pe care Irakul poate să o importe din ţara noastră. 

AGERPRES