Încă de la lansare, în 1998, iQuest a înregistrat o extindere rapidă, devenind unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de software şi, în acelaşi timp, un grup internaţional de renume ce dezvoltă proiecte pentru companii de prestigiu din întreaga lume. Compania are sediul central la Frankfurt am Main şi deţine, pe lângă cele două centre de dezvoltare din Cluj-Napoca şi Braşov, birouri de consultanţă la Bucureşti, Budapesta, Paris şi Göteborg. În acest an, compania prognozează o cifră de afaceri de 14 milioane euro, în creştere cu circa 40% faţă de 2010.

“Decizia deschiderii noului centru de dezvoltare a fost luată datorită nivelului ridicat de compentenţă al IT-iştilor sibieni, precum şi prezenţei facultăţilor de profil care au dovedit performanţe ridicate. De asemenea, apropierea din punct de vedere geografic de restul centrelor noastre şi cultura europeană a oamenilor de aici au fost argumente importante”, a declarat Cornelius Brody, CEO iQuest, la ceremonia de inaugurare.

Specialiştii din Sibiu ai companiei vor lucra, împreună cu echipele din celelalte centre, la proiecte adresate pieţei europene, în special clienţilor din Germania, Suedia sau Elveţia.

Noul sediu este situat în Centrul de Afaceri Sibiu şi are o suprafaţă de 650 de mp, dar va putea ajunge la 1.100 de mp pe măsură ce va creşte numărul de angajaţi. Locaţia din Sibiu ridică întreaga suprafaţă a birourilor iQuest din România la peste 4.000 de mp.

Centrul va avea, în prima fază, 11 ingineri software, specializaţi în tehnologie Microsoft, estimând ca numărul angajaţilor să crească la peste 50 până la sfârşitul anului viitor.

“iQuest înregistrează o creştere organică a numărului de angajaţi de 20-25% anual. Nu avem însă ţinte cantitative, ci ne dorim să aducem în echipă oameni valoroşi, alături de care să ne dezvoltăm în continuare”, a incheiat Cornelius Brody. Compania numără în prezent peste 400 de angajaţi şi în continuare există poziţii deschise adresându-se atât tinerilor absolvenţi, cât şi specialiştilor cu experinţă.

Deschiderea noului centru înseamnă şi o implicare activă a iQuest în dezvoltarea profesională a sibienilor interesaţi de domeniul IT.

Un alt program pe care iQuest doreşte să îl extindă în noua locaţie este conceptul de iQuest University, pe tehnologii precum Java sau .Net. Pentru a lansa cu succes acest tip de acţiuni, compania se va baza, ca şi în cazul celorlalte oraşe în care este prezentă, pe colaborarea cu universităţile de profil, dar şi cu organizaţiile studenţeşti.