ÎPS Daniel nu s-a vaccinat împotriva Covid-19. BOR a primit cu rezerve solicitarea lui Dan Barna privind participarea alături de Guvern la campania de vaccinare.

”Opțiunea pentru vaccinare trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremismelor” – a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii.

ÎPS Daniel nu s-a vaccinat împotriva Covid-19. ”Are un profil medical personal”

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care tocmai a împlinit 70 de ani, nu s-a vaccinat împotriva Covid-19 și nici nu se știe dacă se va vaccina prea curând.

Chiar dacă, oficial, poziția Patriarhiei Române ”a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării principiilor de natură etică”, șeful Bisericii Ortodoxe Române a ales, printr-o decizie personală, să nu se vaccineze, până la această dată.

Aceste explicații au fost oferite, luni, de purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, după ce vicepremierul Dan Barna a declarat că va propune ca Biserica Ortodoxă să devină partener în campania de vaccinare, pentru ca preoţii să transmită mesaje în acest sens.

De altfel, părintele Patriarh Daniel nu s-a vaccinat împotriva Covid-19, până acum, pentru că ”are un profil medical personal” și pentru că ”s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său”.

De asemenea, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Bisericii, ÎPS Daniel a reflectat la „caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum și la faptulul că acesta este un drept, nu o obligație.”

B.O.R. susține campania de vaccinare împotriva Covid-19

”Dacă va decide să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta” – a mai precizat Bănescu, potrivit stirileprotv.ro.

Pe de altă parte, oficial, B.O.R. susține campania de vaccinare împotriva Covid-19.

”Vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni.

În acest sens, nu în altul, Biserica rămâne implicată în firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la vaccinare.

”Opțiunea pentru vaccinare trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi”

Opțiunea pentru vaccinare trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremismelor” – mai spune purtătorul de cuvânt al Bisericii.

Trebuie amintit faptul că, în luna mai a anului 2020, când pandemia începea să-și arate colții în România, Înaltul Preasfințitul Pimen, arhiepicopul Sucevei și Rădăuților, a încetat din viață, după o cumplită luptă cu noul coronavirus.

Părintele se afla în stare gravă pe secţia de ATI a Institutului ”Matei Balș” din Capitală. Ierarhul în vârstă de 90 de ani era intubat și ventilat mecanic din seara zilei de 1 mai, după ce a suferit complicaţii pulmonare.

În afară de tratamentul cu plasmă, ÎPS Pimen a beneficiat și de tratamente revoluționare, care au dat rezultate foarte bune în alte locuri ale lumii.