România a oprit pandemia. Klaus Iohannis: Campania de vaccinare a fost un succes

Declarația președintelui a fost făcută în contextul în care alte țări se confruntă cu un nou val al pandemiei, din cauza variantei Delta a COVID-19.

„Știm din istoria pandemiilor că se produc în valuri. La noi campania de vaccinare a fost un succces. Noi practic am oprit pandemia. Nu mai avem un interes așa mare în vaccinare. Deci avem un succes care se vede în campania de vaccinare.

Virusul evoluează. Vedem că apar noi forme și se răspândesc. Părerea mea sinceră e ca fiecare român ar face bine să se vaccineze, dacă nu vrea să ajungă la spital”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre PNRR

De asemenea, Klaus Iohannis a vorbit joi, la Bruxelles, despre PNRR spunând că nu este nicio problemă că încă există discuții cu Comisia Europeană.

„Nu ne-ar ajuta o aprobare rapidă acum, fără a merge în profunzime (…) Noi avem un PNRR finalizat, l-am depus și cred că aceste discuții cu Comisia sunt foarte benefice. Pot să vă spun și de ce. Nu ne-ar ajuta o aprobare rapidă acum, fără a merge în profunzime, fiindcă ulterior aceste proiecte trebuie implementate și decât să avem discuții ulterioare pe fiecare tranșă de finanțare (…) prefer să avem toate aceste discuții și clarificări la început, să avem toate aspectele discutate și lămurite cu Comisia, după care să pornim la implementarea proiectelor foarte repede și foarte bine, fără să ne oprim pe parcurs cum s-a mai întâmplat la fonduri europene. Mai bine sacrificăm o lună, două luni de zile, clarificăm tot și, când este gata, pornim și le punem în practică”, a mai spus Klaus Iohannis.