Furnizorul de servicii de comunicatii AT&T a angajat temporat 2000 de persoane pentru lansarea telefonului mobil iPhone al celor de la Apple, anticipand o cerere puternica. AT&T va fi singurul distribuitor autorizat de Apple pentru acest produs, care va intra la vanzare in cele 1800 de magazine ale sale in data de 29 iunie. iPhone va fi distribuit si de Apple prin cele 162 de magazine proprii.

iPhone este o combinatie de telefon mobil, media player si dispozitiv de acces la internet, printre functiile sale numarandu-se un touchscreen in locul clasicei tastaturi, sistemul de operare OS X, functii ale player-ului iPod si o camera foto si video. iPhone va fi disponibil si pe site-ul companiei Apple, AT&T multumindu-se pentru moment sa-l scoata la vanzare doar in magazine.

Clientii care vor cumpara telefonul de la AT&T vor fi obligati sa semneze un contract de furnizare de servicii pe doi ani. AT&T nu a dezvaluit tarifele pe care le va percepe pentru clientii de iPhone. Pretul de vanzare pentru un iPhone va fi intre 500 si 600 de dolari, in functie de memoria sa interna.

 

Sursa: AP 22 Iunie 2007