Tehnologia care va fi implementată pe telefonul mobil iPhone 5 şi pe tableta de Internet iPad 2 poartă denumirea de NFC (Near Field Communication).

Tehnologia NFC nu este o noutate. Aceasta este folosită de ani buni în Asia şi presupune utilizarea undelor scurte de înaltă frecvenţă pentru schimbul de informaţii.

NFC este similară cu tehnologia Bluetooth, dar se deosebeşte prin faptul că permite autentificarea prin unde radio (RFID), iar distanţa la care funcţionează este limitată la maximum 20 de cm. Pentru a plăti cu telefonul iPhone 5 utilizatorii vor trebui să lanseze aplicaţia de plăţi, să poziţioneze terminalul în dreptul unui scanner şi să introducă codul de autentificare.

Pentru a implementa tehnologia NFC în gadgeturile sale, Apple l-a angajat anul trecut pe Benjamnin Vigier de la firma Mfoundry. Aceasta se ocupă cu plăţile prin intermediul telefonului mobil şi mobile banking.
iPhone 5 şi iPad 2 vor fi lansate anul acesta, însă nu se cunoaşte o dată exactă. Steve Jobs, CEO-ul Apple şi cel responsabil cu prezentarea celor mai noi produse ale companiei, se află în concediu medical până în luna iunie.

SURSA: businessinsider.com