iPhone 4 a  fost apreciat de juriu pentru ecranul extraordinar, materialele folosite şi ecosistemul fenomenal pe care l-a pus la dispoziţia dezvoltatorilor de aplicaţii mobile. Anul trecut telefonul anului a fost HTC Hero.
Taiwanezii de la HTC nu au plecat nici acum cu mâna goală de la Barcelona, aceştia fiind premiaţi la categoria “Producătorul Anului”. Juriul GSMA a considerat că HTC și-a construit de la zero prezența în piață, prin branding și marketing eficient și printr-un portofoliu solid de produse, disponibile pentru mai multe platforme.
Cea mai bună aplicaţie pentru platforma Android a fost desemnată Google Maps, fiind considerată de juriu cel mai des actualizată şi una dintre cele mai bune aplicaţii din lume. Angry Birds a câştigat la categoria “Cea mai buna aplicaţie pentru platforma Apple”, iar Herocraft & InnerActive – Zum Zum a fost aleasă drept cea mai bună aplicaţie pentru platforma Nokia.
GSMA reprezintă interesele industriei globale de comunicații mobile. Prezent in 219 țari, GSMA reunește aproape 800 de operatori mobili din întreaga lume, dar și peste 200 de companii din sfera mobilității, între care producători de telefoane, companii dezvoltatoare de software, furnizori de echipamente, furnizori de servicii Internet și organizații media și de divertisment. Premiile anuale ale asociaţiei sunt oferite din anul 1996.
Toate premiile acordate de GSMA pot fi vizualizate aici