Ionuț Lupescu, primarul general al Capitalei – care sunt şansele fostului fotbalist din Generaţia de Aur?

Va avea Bucureştiul un primar din Generaţia de Aur a fotbalului, mai precis pe Ionuț Lupescu?

Iată ce dezvăluie despre această posibilitate Nicolae Ciucă, preşedintele PNL. El subliniază că nu a fost luată deocamdată o decizie clară în acest sens.

Ionuț Lupescu este unul dintre numele testate în sondaje. Se caută să se vadă pe cine anume ar prefera bucureştenii. Preşedintele PNL are numai cuvinte de laudă la adresa fostului fotbalist.

Ciucă aduce aminte că Lupescu a fost şeful Comisiei Tehnice din cadrul UEFA. El are aşadar un bun background managerial. Fostul mare fotbalist a avut pe mână un buget de 5,5 miliarde de euro pe an şi l-a gestionat foarte bine, subliniază şeful PNL.

Astfel că Ionuț Lupescu a fost inclus pe lista numelor care vor fi sondate în Capitală în perioada următoare. Liberalii vor să afle cine ar avea cele mai mari şanse de a-l înlocui pe Nicuşor Dan.

Nicolae Ciuca
Nicolae Ciucă / SURSA FOTO: Facebook, Guvernul României

Contează foarte mult disponibilitatea de a se sacrifica pentru a obţine obiectivul propus

„Ne-am uitat și am căutat să vedem acei oameni care au în spate un background, inclusiv managerial. Ionuț Lupescu a făcut parte din staff-ul UEFA, a gestionat un buget de 5,5 mld pe an și l-a gestionat foarte bine. (…)

Eu îl evaluez ca de altfel pe toți cei care au făcut performanță în sport și care au disponibilitatea să se sacrifice pe sine pentru a-și îndeplini un anume obiectiv. A făcut parte din Generația de Aur și a făcut istorie.

Eu consider că este o persoană foarte bună pentru a fi testat și sondat în acest moment. Vedem ce zic bucureștenii”, a declarat Nicolae Ciucă, invitat la Digi24.

PNL şi PSD vor bate palma pentru şefia Bucureştiului?

Un alt subiect discutat în acest context a fost cel al unui posibil candidat comun al PNL şi PSD. S-ar obţine astfel cele mai mari şanse pentru ca această coaliţie să câştige Primăria Capitalei.

Nicolae Ciucă este sigur că cele două partide se vor putea înţelege pe acest subiect. Este doar nevoie să fie găsită persoana agreată şi de PNL şi de PSD. Va trebui să îndeplinească toate cerinţele, dar şi să fie pe măsura aşteptărilor pe care le au bucureştenii de la viitorul primar.

„Dacă vom găsi acea persoană care să fie agreată de ambele partide și care să aibă dorința și perspectiva că îndeplinește cerințele și așteptările pe care bucureștenii le au, cu certitudine ne vom putea înțelege pe acest subiect”, a spus Nicolae Ciucă despre un posibil candidat PNL-PSD.