Cel mai bogat român tocmai a anunțat că are planuri mari în viitorul apropiat. Ion Țiriac a preluat turneul de la Madrid în anul 2002. Acum, după 17 ani, miliardarul are în plan să investească într-o arenă de 10.000 de locuri.

Ion Țiriac a recunoscut recent că nu mai poate ține pasul cu cei care conduc turneul de tenis Indian Wells (SUA), care este cel mai important turneu în afara celor de Mare Șlem.

„Eu și Manuela Carmena, primarul Madridului, avem o relație excepțională. Din nefericire, sunt unele persoane în jur care nu sunt pe aceeași lungime de undă. Uitați, eu nu sunt un mare lider, sunt o persoană normală, respect pe toată lumea, dar am nevoie să mă simt și eu respectat, OK?

Orașul Madrid merită să aibă în continuare un turneu de asemenea anvergură. Spania merită, a dat în ultimii 25 de ani mai mulți câștigători decât orice altă țară. Un turneu de Master 1000 nu poate însă funcționa dacă nu plusezi de la an la an. Jucătorii vor premii mai mari, dar pretențiile nu le pot fi satisfăcute. Turneul nostru a fost numărul 1 în ultimii ani, dar nu mai putem ține pasul cu Indian Wells, cu banii pompați de Oracle. Nu putem dubla prețul biletelor, dar putem construi o arenă nouă, mai încăpătoare. Madridul are nevoie de un teren de 10.000 de locuri”, a declarat Ion Țiriac în El Pais.

„Am discutat cu doamna primar și suntem aproape să ajungem la o înțelegere. Arena ar fi amplasată în preajma unui lac. Ar trebui secată o parte din el, dar terenul aparține primăriei. Municipalitatea nu are banii necesari pentru construcție și ne-a cerut nouă asta. Suntem tentați să acceptăm, dacă avem siguranță că turneul va continua la acest nivel încă 10 ani. Ne-am amortiza o parte din investiție, nici vorbă de profit”, a explicat Țiriac.