Magnatul Ion Țiriac a fost foarte aproape de afacerea vieții. Chiar acesta a făcut dezvăluiri incredibile. Nimeni nu se aștepta la un asemenea business.

Ion Țiriac, aproape de tunul vieții!

Ion Țiriac a fost foarte aproape de a o prelua pe Dinamo, echipă aproape de faliment, care a scăpat de retrogradare după ce FRF a decis să mărească la 16 echipe Liga I. Țiriac spune că ar fi vrut să preia echipa din Ștefan cel Mare, dar nu singur.

Influent nu doar în România, ci și în diverse părți ale globului, Țiriac a dezvăluit că i-a propus afaceristului Nasser Al-Khelaifi, șeful lui PSG, să investească la Dinamo. Miliardarul român a mai dezvăluit că Nasser, fost jucător de tenis, intenționează să cumpere turneul Masters 1000 de la Madrid, pe care Țiriac îl deține încă din 2009.

„Eu cunosc niște proprietari de cluburi. Pe proprietarul lui Paris Saint-Germain îl cunosc bine de tot, aproape a cumpărat Madridul (n.a – turneul de tenis). În fotbal e o industrie, nu mai e ca pe vremea noastră.

Îți dau cuvântul meu de onoare că i-am zis lui Nasser: «Hai să luăm Dinamo București!». Doha a început fotbalul acum 15 ani, iar emirul a făcut din sport prioritatea numărul unu”, a afirmat Țiriac, conform gsp.ro.

Nasser Al-Khelaifi, în vârstă de 46 de ani, este patronul lui PSG din 2011, însă are și numeroase afaceri gigantice în Qatar. În 2016, prestigioasa publicație L’Equipe l-a numit cel mai puternic om din fotbalul francez. În prezent, acesta face parte și din comitetul executiv al UEFA.

Nasser Al Khelaifi, omul cu banii de la finalista Ligii Campionilor din acest sezon, PSG, are o avere estimată la 6,2 miliarde dolari.

Dinamo a fost însă între timp cumpărată de către un spaniol, Pablo Cortacero, iar Gigi Mulțescu a fost îndepărtat de la echipă. În locul său a fost adus Cosmin Contra, dar investițiile întârzie să apară. Mai mult, și jucătorii se plâng e faptul că sunt neplătiți de trei luni de zile.