Ion Iliescu și decesul momentului. Cuvinte pline de tristețe după ce a încetat din viață

Ion Iliescu a punctat că a aflat cu „deosebită tristețe” despre decesul legendei, spunând că regretatul Ivan Patzaichin a fost o „fire generoasă” care „și-a dedicat viața transmiterii experienței acumulate în timp către tinerele generații”.

„Am aflat cu deosebită tristețe vestea încetării din viață a lui Ivan Patzaichin, reprezentant de frunte al sportului românesc, multiplu campion național, european, mondial și olimpic, un suflet generos, un luptător sub culorile tricolorului, pentru afirmarea valorilor olimpismului.

Fire generoasă, și-a dedicat viața, după retragerea din activitate, transmiterii experienței acumulate în timp către tinerele generații, pentru a asigura continuitatea unui sport care a făcut gloria României timp de decenii. Implicarea sa civică a lăsat, cu adevărat, urme.

A inspirat tinerii, i-a mobilizat, i-a învățat să se implice, la rândul lor, în viața societății”, a transmis, printre altele, Ion Iliescu.

Noi dezvăluiri după moartea lui Ivan Patzaichin

Ivan Patzaichin, născut la 26 noiembrie 1949 în localitatea Mila 23, județul Tulcea, a fost multiplu campion european, mondial și olimpic la kaiac-canoe. Legenda a fost și antrenor al lotului olimpic de kaiac-canoe.

„Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce”, a scris familia acestuia pe Facebook.

În urma tragicului eveniment, Cătălin Cârnu, un jurnalist de la Radio România Actualități, a vorbit despre dispariția campionului din România. Amintim că jurnalistul a fost alături de Ivan Patzaichin în ultimii 30 de ani.

„Ne leagă o prietenie de mai bine de 30 de ani. Primul interviu pe care l-am făcut la Radio România Actualități a fost în 1992, cu Ivan Patzaichin.

Știam că suferă, știam că luptă, știam că de fiecare dată a ieșit învingător. A suferit cu demnitate. Mi-e greu să vorbesc de el la trecut, era un tip extraordinar. Niciodată nu a ridicat tonul, niciodată nu l-am văzut supărat pe cineva!

Toată lumea își amintește de bunătatea lui. Este un uriaș, l-am însoțit la multe competiții. Era uneori uimit că veneau la el sportivi tineri, care nu-l văzuseră concurând. În pandemie petrecea ore la telefon vorbind cu prietenii, îi întreba dacă sunt bine. Sunt prea multe amintiri care îmi vin în minte, îi rețin zâmbetul”, a declarat Cătălin Cârnu, conform informațiilor transmise de digisport.ro

Sursă foto: INQUAM Photos, Liviu Florin Albei