Fostul președinte al României și președinte PSD, Ion Iliescu, nu a participat la aceste alegeri europarlamentare. Această informație a fost oferită de oameni apropiați fostului președinte care au explicat că acesta ar fi fost nemulțumit de persoanele aflate pe listele Partidului Social Democrat.

Ion Iliescu n-ar fi fost deloc fericit de rezultatele alegerilor europarlamentare, dar „era de așteptat”.  „I-a anunțat (n.r.: pe cei din PSD) de ce nu merge la vot.  Nu i-a plăcut lista celor care ne reprezintă în Parlamentul European. Probabil mulți simpatizanți PSD nu au participat din același motiv la alegeri. Era de așteptat”, au precizat surse apropiate de Ion Iliescu, informează știripesurse.

Ion Iliescu este retras din viața publică de mai mulți ani. La alegeri, PSD a înregistrat un scor dezastruos.  Pe lista candidaților PSD pentru europarlamentare se află: Rovana Plumb, Carmen-Gabriela Avram, Iulian-Claudiu Manda, Cristian-Vasile Terheș, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Adrian-Dragoș Benea, Victor Negrescu, Andi-Lucian Cristea,