"AGA s-a întrunit luni, am destituit fostul CA şi am numit un nou Consiliu de Administraţie. Preşedinte al Consiliului este Albu Adrian", a precizat Carapit

Preşedintele SNLR a menţionat că Marius Cezar Pantea va fi numit director general în cadrul companiei. Pantea îl va înlocui în funcţie pe Cătălin Alexandru Chesa, care ocupă postul de director general la Loteria Română din septembrie 2016. 

"Acum este şedinţa Consiliului de Administraţie, în care vor numi un nou director general, în persoana domnului Marius Cezar Pantea. Până mâine (marţi – n.r.) trebuie să îmi preia doleanţele în bugetul de venituri şi cheltuieli, avem promisiuni că până miercuri vom avea ce era în bugetul prevăzut de cheltuieli", a mai declarat Carapit. 

De altfel, preşedintele SNLR a precizat că s-a întâlnit vineri (31 martie – n.r.) cu ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, care a arătat că solicitările sindicaliştilor vor fi preluate în bugetul de venituri şi cheltuieli. 

"În cadrul întâlnirii pe care am avut-o vineri cu ministrul Finanţelor, acesta mi-a spus că persoanele care vor fi, directorul general şi alţii, vor face ca în bugetul de venituri şi cheltuieli să fie preluate cererile noastre", a mai spus Ion Carapit. 

De asemenea, acesta a precizat că SNLR are autorizaţie de pichetare în faţa Ministerului Finanţelor Publice, valabilă până joi, 6 aprilie, asta în condiţiile în care cerinţele sindicaliştilor nu vor fi rezolvate. 

Sindicatul Naţional Loteria Română (SNLR) a organizat o serie de acţiuni de protest la Ministerul Finanţelor Publice, începând din 28 martie, pe fondul nemulţumirilor faţă de refuzul de a introduce în proiectul de buget al companiei solicitările sindicatului reprezentativ la nivel de companie, referitoare la salarizarea personalului. 

SNLR a solicitat Ministerului Finanţelor Publice destituirea Consiliului de Administraţie al companiei, pe motiv că blochează orice fel de dialog cu sindicatul reprezentativ. 

AGERPRES