'Lupta anticorupţie este extrem de dificilă şi complicată pentru România. Este o luptă care nu se desfăşoară doar în planul Justiţiei, ci sper să se desfăşoare şi în planul mentalităţilor. Doar că Justiţia poate să lucreze relativ mai repede decât se pot schimba mentalităţile. Este foarte complicat pentru societatea românească de a urmări de ce anumite faze ale luptei anticorupţie se petrec într-un fel, dar toate aceste chestiuni nu sunt motive de şovăire. Vom continua neabătuţi lupta anticorupţie, fiindcă această luptă este vitală pentru România", a afirmat Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele german, Joachim Gauck.

Şeful statului român a adăugat că "doar o clasă politică care s-a reformat poate să fie garantul pentru o dezvoltare democratică sănătoasă şi pentru o economie sănătoasă în România".

'În acest sens, cred că nu trebuie supraevaluat faptul că, în unele situaţii, şi trebuie să recunoaştem, foarte punctuale, anumiţi politicieni care au anumite probleme cu legea au fost aleşi la alegerile locale. Eu sunt convins că există un sprijin larg al alegătorului român pentru lupta anticorupţie şi, în acest sens, cu siguranţă, vom vedea rezultatele şi în plan electoral", a mai declarat Klaus Iohannis.
Sursa: Agerpres