Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, duminică, rezerviştilor militari că prin misiunile pe care le-au desfăşurat cu succes au sporit relevanţa strategică a României în plan extern şi au adus o contribuţie esenţială la conturarea României ca aliat important în cadrul NATO.

„Prin misiunile pe care le-aţi desfăşurat cu succes, în ţară şi în diferite zone din lume marcate de conflict şi instabilitate, aţi sporit vizibilitatea şi relevanţa strategică a României în plan extern, devenind astfel veritabili ambasadori ai ţării noastre.

”Repere înalte de profesionalism”

De asemenea, aveţi o contribuţie esenţială la conturarea României ca aliat credibil şi important în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, ca participant activ în proiectele Uniunii Europene în domeniul apărării şi ca partener strategic de încredere al Statelor Unite ale Americii”, menţionează şeful statului în mesajul transmis cu prilejul Zilei Rezervistului Militar.

Klaus Iohannis le-a spus rezerviştilor militari că realizările lor remarcabile au devenit „repere înalte de profesionalism” pentru colegii militari care le urmează în prezent exemplul atât în ţară, cât şi în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest, precum şi în misiunile desfăşurate sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite în Africa.

„Rolul dumneavoastră nu s-a încheiat însă la momentul trecerii în rezervă, ci continuă să fie unul important pentru Armata României şi pentru societatea noastră.

Vă încurajez să vă implicaţi în continuare în domeniile de activitate în care experienţa şi cunoştinţele dumneavoastră aduc valoare adăugată, precum formarea şi instruirea tinerelor cadre militare sau promovarea în spaţiul public a valorilor şi tradiţiilor militare.

”Au slujit cu abnegaţie drapelul tricolor”

Vă doresc multă sănătate! La mulţi ani!”, spune preşedintele în mesajul adresat rezerviştilor militari.

Klaus Iohannis a menţionat că aniversarea Zilei Rezervistului Miliar oferă ocazia de a transmite preţuirea pentru cei care au slujit cu abnegaţie drapelul tricolor.

„Aniversăm astăzi ‘Ziua Rezervistului Militar’, tradiţie militară care ne oferă ocazia de a transmite preţuirea noastră pentru cei care au slujit cu abnegaţie, devotament şi dăruire drapelul tricolor, de-a lungul carierei lor militare, construind şi modernizând Armata României de astăzi”, se mai afirmă în mesajul şefului statului.