Concret, șeful statului va merge luni de dimineața la Gara de Nord pentru a testa calea ferată care duce la aeroportul Otopeni. Testele pe această rută au început de vineri iar ministrul Transporturilor a declarat zilele trecute că noua linie va putea fi dată în funcțiune la data de 12 decembrie 2020, notează clubferoviar.ro.

Testele la noul tronson de cale ferată au început vineri cu două automotoare Siemens Desiro („Săgeata Albastră”), deoarece mâine este așteptat președintele Klaus Iohannis, care vrea să meargă cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Potrivit sursei citate, șeful statului a cerut ca trenul să aparțină operatorului feroviar de stat CFR Călători, și nu unei firme private, pentru a nu da naștere speculațiilor.

În plus, alături de președintele României, Klaus Iohannis, va fi prezent și premierul Ludovic Orban.

Ce spunea Lucian Bode, ministrul Transporturilor

Marțea treacută, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a călătorit și el de la Gara de Nord la Otopeni, însă la bordul unui automotor aparținând Transferoviar Călători (TFC), operator deținut de omul de afaceri Călin Mitică, ce mai deține și reparatorul de material rulant Remarul 16 Februarie din Cluj Napoca.

Lucian Bode a spus marți seara că noua conexiune feroviară va fi dată în folosinţă din data de 12 decembrie.

”Eu am fost astăzi (marți – n.red.) într-o probă-test, într-o verificare pentru tot ceea ce credem noi că se va întâmpla undeva la sfârşitul lunii octombrie, când vom finaliza cei 8 kilometri de linie dublă. De la Gara de Nord până la Otopeni sunt 19,5 kilometri. Pe 8 km între Mogoşoaia şi Baloteşti se modernizează linia, vom avea linie dublă. Se construieşte acel tronson de 3 kilometri, pasarela peste DN1, nou, de la zero”, spunea ministrul Transporturilor, potrivit sursei anterior menționate.

Sursa foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei