Alături de liderii PNL și înconjurat de peste 1500 de susținători, Iohannis a declarat care sunt obiectivele sale pentru al doilea mandat:

„Este o perioadă complicată pentru România și este nevoie de o muncă imensă pentru a repara tot  ce a stricat PSD în acești aproape 3 ani. Este nevoie însă și de modernizarea României. Este nevoie de spitale, de autostrăzi, de școli curate, de o administrație care are în centrul ei cetățeanul și nu aparatul funcționăresc. Toate acestea trebuie reclădite și trebuie să înțelege cu toții că acest lucru poate să fie denumit simplu: România normală,” a declarat președintele.

Iohannis a abordat și subiectul numirii Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european și a controversei în legătură cu votul Luminiței Odobescu, ambasadorul României șa U.E.

„În chestiunea procurorului șef european pot confirma că am comunicat doamnei ambasador Odobescu opinia mea despre candidatura doamnei Kovesi. I-am comunicat că eu, președintele României sunt pentru doamna Kovesi la funcția de procuror-șef european”, a declarat Klaus Iohannis.