PSD nu știe economie, a spus marți șeful statului, Klaus Iohannis. Evoluția leului este o dovadă. „Sigur că sunt motive de îngrijorare. Am spus-o şi nu-mi face plăcere, dar trebuie să o repet: PSD nu se pricepe la economie şi PSD guvernează prost. Rezultatul se vede şi în cursul de schimb şi în multe alte date care arată că lucrurile nu merg aşa cum trebuie şi aşa cu îşi doresc românii”, a spus Iohannis, întrebat dacă există motive de îngrijorare cu privire la economia României în contextul deprecierii monedei naţionale.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la Aachen la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german, la invitaţia cancelarului Angela Merkel şi a preşedintelui francez, Emmanuel Macron. Şeful statului a reprezentat România în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene.

Cursul de schimb leu/euro a atins marţi un nou maxim istoric, de 4,7142 lei, ca urmare a unei creşteri de 0,13% faţă de luni, arată datele afişate de Banca Naţională a României (BNR). Aceasta este a şasea zi de creştere consecutivă, continuând tendinţa de săptămâna trecută. De altfel, analiştii financiari estimează o depreciere a monedei naţionale în următoarele şase luni, media prognozată fiind de 4,716 lei/euro, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,7883. Estimarea aparține analiștilor financiari, membri CFA, care cred că valoarea monedei europene va fi peste un an de 4,788 lei. Peste 87% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală), potrivit estimărilor făcute de analiștii financiari din CFA (Asociația Profesioniștilor în Investiții din România).Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni iar participanţii sunt membri ai CFA România şi candidaţii pentru nivelurile II şi III ale examenului CFA.