Viorica Dăncilă și PSD nu au renunțat la gândul de a ține în mâini frâiele executive ale țării și de a instaura în acest scop un cabinet social-democrat la Palatul Victoria.

Dăncilă și PSD-ul s-au retras deocamdată în expectativă, așteptându-i pe liberali, în frunte cu Klaus Iohannis, să calce strâmb și să eșueze în tentativa de a instala un guvern PNL.

Lidera social-democraților a declarat, într-o intervenție televizată, că nu este exclus ca partidul pe care îl conduce să încerce să creeze o nouă majoritate în Parlament, pentru a forța apoi un executiv marca PSD:

”În momentul în care 6 formațiuni nu reușesc să formeze o majoritate, vom încerca să formăm noi o majoritate. Președintele Iohannis este autorul a ceea ce s-a întâmplat. Noi suntem în opoziție. Nu mergem cu o propunere de premier, îi așteptăm și a doua oară. Pornim de la buna credință că vor reuși să creeze o majoritate.

Eu am fost premier, dacă vom forma o nouă majoritate, va fi un alt nume. La Palatul Victoria va fi un alt premier”, a spus Viorica Dăncilă.