Președintele Klaus Iohannis pregătește o mutare de ultimă oră. Este un anunț fulger de la Palatul Cotroceni care îi vizează pe toți românii.

Iohannis, mișcare de ultimă oră

Șeful statului i-a convocat la Palatul Cotroceni pe cei mai importanți oameni din Guvern pentru a stabili un plan bine pus la punct în criza sanitară. Iohannis i-a chemat la raport pe premierul interimar Nicolae Ciucă și pe ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Cei doi au fost convocați marți de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni pentru a discuta situația sanitară din România. Discuția cu Ciucă și Tătaru va începe la ora 15.00. Este de așteptat ca după ce termină ședința cu cei doi Klaus Iohannis să iasă din nou cu o reacție în acest sens.

Marți dimineață ministrul apărării naționale, Ionel Nicolae Ciucă, a preluat exercitarea mandatului de prim-ministru interimar. Înainte de ședința cu premierul interimar și ministrul Apărării, la ora 14.00, Iohannis are programată o videoconferință cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați în România.

​​Liberalii se întâlnesc marți dimineață la partid pentru a discuta strategia de negociere pentru formarea noului guvern, în contextul în care Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier. În cursul serii, liderii PNL vor avea în cursul serii și cu președintele Klaus Iohannis. Ultimul a spus clar. Vrea un Guvern de centru dreapta cu PNL în pole position și izolarea celor de la PSD în Opoziție.

Sursa foto INQUAM / Ilona Andrei