UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis merge, miercuri, la ora 12,00, la Avocatul Poporului, potrivit unor surse oficiale.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri la şedinţa CSM că se gândeşte să îi facă o vizită Avocatului Poporului, pentru a-i transmite că se aşteaptă de la acesta la o luare de poziţie în legătură cu deciziile Guvernului privind modificarea legislaţiei penale.

'Mă gândesc să-i fac o vizită astăzi (n.r. – miercuri). Nu l-am văzut de mult, nu îmi este dor de el, dar cred că trebuie să-i transmit personal că aşteptăm cu toţii o luare de poziţie', a spus şeful statului, la şedinţa CSM.

Preşedintele Klaus Iohannis va merge miercuri la CSM, unde se desfăşoară o şedinţă pe tema modificărilor din legislaţia penală, potrivit unor surse din Administraţia Prezidenţială.

Marţi, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, a declarat pentru AGERPRES că a fost convocată pentru miercuri o şedinţă de plen pentru a discuta un nou proiect de ordonanţă de urgenţă privind Codul penal şi Codul de procedură penală, transmis de Ministerul Justiţiei, printre noutăţi fiind infracţiunea pentru favorizarea infractorului şi modificări privind abuzul în serviciu.

'A fost trimis un nou proiect astăzi după-amiază privind ordonanţa de urgenţă de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală asupra căruia s-a solicitat avizul CSM. Lecturând conţinutul proiectului de OUG, noutăţile ar fi cele referitoare la infracţiunea pentru favorizarea infractorului şi câteva modificări cu privire la abuzul în serviciu în ceea ce priveşte conţinutul constitutiv al acestei infracţiuni şi cu privire la infracţiunea de conflict de interese', a afirmat marţi seară preşedintele CSM.