În aceste zile are loc cel mai important eveniment al anului. Reprezentanţi la nivel înalt ai statelor membre ale Naţiunilor Unite se întâlnesc, în cadrul sesiunii Adunării Generale a organizaţiei, la New York, pentru a discuta probleme globale.

Dezbaterea se va concentra pe marginea “Stimulării eforturilor multilaterale pentru eradicarea sărăciei, educaţia calitativă, acţiune climatică şi incluziune”. Este cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a ONU. A început pe 17 septembrie şi are o durată de un an, segmentul dezbaterii generale la nivel înalt fiind cel mai important eveniment anual de diplomaţie multilaterală.

Președintele Klaus Iohannis va conduce, în perioada 24-26 septembrie, delegația României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York. El va susține un discurs în plenul Adunării Generale, va participa la recepțiile oferite de secretarul general al ONU, de președintele SUA și de președintele Consiliului European, urmând să aibă și mai multe întrevederi bilaterale.

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi este singurul eurodeputat român care face parte din delegația Parlamentului European la Summit-ul ONU, eveniment dedicat acțiunilor împotriva schimbărilor climatice.