„Premierul Tudose mi-a înaintat demisia și eu am acceptat-o. Este o situație care mă îngrijorează. Iată că în primul an după alegeri avem deja două guverne PSD eșuate. Acum evident este nevoie de un guvern pentru a scurta cât se poate de mult situația de incertitudine”, a declarat Iohannis.

„Eu vreau să avem o procedură rapidă, care va duce la stabilirea unui nou guvern, fiindcă această nesiguranță poltică nu trebuie să degenereze în instalbilitate politică. Și mai important, vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize generate în interiorul PSD. L-am desemnat pe ministrul Fifor ca interimar la conducerea Guvernului. Pentru a avea o procedură cât se poate de rapidă, am decis să convoc partidele parlamentare pentru mâine la consultări”, a mai spus președintele.

Comitetul Executiv al PSD a retras luni sprijinul politic al premierului Mihai Tudose. Interimatul va fi asigurat de vicepremierul Paul Stănescu. Marți la ora 11, CEx al PSD se va întâlni din nou pentru a vota noua propunere de premier, pe care o vor înainta președintelui României. Olguța Vasilescu a menționat, la TVR, că în cazul în care Iohannis refuză propunerea PSD-ALDE, coaliția va lua toate măsurile pentru a-l suspenda din funcție pe președintele României.

Liviu Dragnea: Nu cred că preşedintele este fericit, dar cred că va respecta Constituţia

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, răspunzând la o întrebare legată de posibilitatea ca preşedintele Klaus Iohannis să nu mai numească un premier PSD, că probabil preşedintele nu este fericit de situaţia actuală, dar crede că va respecta majoritatea parlamentară.

„Preşedintele Klaus Iohannis nu este fericit probabil de situaţia în care am ajuns. Cred că preşedintele va respecta însă Constituţia şi majoritatea parlamentară”, a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa CEx care a decis retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose, conform mediafax.ro

 

Liderul PSD a declarat că a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu şi va avea marţi o întâlnire cu acesta.

Întrebat dacă PSD este pregătit pentru alegeri anticipate, Dragnea a declarat: „noi suntem de pregătiţi de alegeri oricând dar nu cred că se gândeşte preşedintele la asta”.

Tudose: Nu voi asigura interimatul. Plec cu fruntea sus

Mihai Tudosea rămas fără sprijin politic după votul celor 67 de membri din cadrul Comitetului Executiv al PSD. Înainte de începerea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, Mihai Tudose a anunţat că demisionează din funcţia de prim-ministru dacă i se retrage sprijinul politic

Mihai Tudose a anunţat, luni seară, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că demisionează din funcţia de premier al României. „Plec cu fruntea sus”, a spus Tudose.Mihai Tudose a precizat că nu va asigura interimatul la Palatul Victoria.

Mihai Tudose a anunţat că pleacă cu fruntea sus din funcţia de premier şi spune că nu va asigura interimatul, după ce şedinţa CEx PSD a decis retragerea sprijinului politic. Întrebat când îşi depune demisia, Tudose a spus: „În seara asta sau mâine dimineaţă. Domnul voicepreşedinte Stănescu preia programul”

„Plec cu fruntea sus. Colegiul a apreciat activitatea guvernamentale. Sunt vicepreşedinte şi nu am informaţii că se schimbă ceva”, a declarat Mihai Tudose, după ce şedinţa CEx PSD i-a retras sprijinul politic.

Întrebat care este acum relaţia cu Liviu Dragnea, Tudose a răspuns: „Acum e bună, cea mai bună. Până acum tensionată, că asta e. Merge la Palatul Victoria să îmi iau lucrurile. Nu voi asigura interimatul.”

Întrebat ce îşi reproşează, el a răspuns: „Îmi reproşez că nu am făcut mai mulţi kilometri de autostradă, că nu am făcut mai multe spitale, dar vedeţi, astăzi am avut un eveniment fericit, o investiţie de 500 de milioane aproape. Plec cu fruntea sus, nu am închis anul prost, nu regret nimic, colegii au apreciat activitatea guvernamentală”, a mai spus Tudose.