Potrivit acestora, șeful statului va avea întrevederi cu omologul său german, Frank Steinmeier, și cu cancelarul Angela Merkel.

De asemenea, au adăugat sursele citate, în marja Consiliului European de la Bruxelles, care va avea loc în perioada 22 — 23 iunie, președintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu șeful statului francez, Emmanuel Macron.

Iohannis: Parteneriatul cu SUA trebuie să devină mai puternic

Washington, 9 iun /Agerpres/- Parteneriatul strategic dintre România şi SUA trebuie să devină mai puternic, să definească relaţiile bilaterale dintre cele două ţări, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, vineri, la conferinţa de presă cu omologul său american, Donald Trump. 

„Sărbătorim 20 de ani de Parteneriat strategic. Anul acesta este important pentru ambele naţiuni. Acest Parteneriat cu SUA modelează România cum este astăzi, solidă, cu o democraţie solidă, cu o economie solidă şi sustenabilă, cu o creştere economică puternică, o Românie care este alături de trupele americane în Afganistan, în Irak. Acest Parteneriat a contribuit la ceea ce România este astăzi. Acest Parteneriat a fost şi este foarte important şi cred că acest Parteneriat nu numai că trebuie să continue, ci trebuie să devină mai puternic, trebuie să definească relaţiile noastre bilaterale, trebuie să contribuie la rezolvarea atât de multor probleme”, a spus şeful statului, la Washington. 

Trump: Angajament faţă de Articolul 5

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat explicit vineri angajamentul SUA faţă de Articolul 5 al Tratatului Nord Atlantic, prin care toate statele membre sunt solidare cu oricare membru atacat. Trump nu menţionase acest angajament la primul summit NATO la care a participat în mai, la Bruxelles.

AGERPRES