Un sondaj CURS realizat într-o perioadă în care partidele încă îşi stabilesc candidații la președinția României relevă situația la zi. Președintele Klaus Iohannis domină clasamentul prezidențiabililor, însă se dau lupte serioase între cei care râvnesc la locul care i-ar putea propulsa într-o luptă cu actualul președinte al României. Totul ar putea să se răstoarne peste noapte.

La o primă strigare președintele Klaus Iohannis ar lua un scor confortabil – 41%, fiind urmat de Călin Popescu Tăriceanu cu 21%, Laura Codruța Kovesi cu 11%, Dan Barna cu 9%, Eugen Teodorovici (dacă ar fi el candidatul PSD) cu 5%, Corina Crețu cu 4% și Kelemen Hunor cu 2%, scrie stiripesurse.ro.

Cum fostul șef al DNA și aspirant la postul de procuror -șef european a anunțat în dese rânduri că nu este interesată de o carieră politică, datele se modifică foarte interesant:

Președintele Klaus Iohannis râmâne în frunte, dar cu 31%, urmat de Călin Popescu Tăriceanu cu 25%, Dan Barna cu 19%, Eugen Teodorovici cu 9%, Corina Crețu cu 7% și Kelemen Hunor cu 2%.

Întrebați cu cine ar vota în cazul în care favoritul lui nu va participa la alegeri clasamentul nu s-ar schimba radical:

Sondajul de tip Omnibus a fost realizat în perioada 28 iunie – 8 iulie pe un eșantion de 1067 respondenți la domiciliul acestora. Datele sunt ponderate, iar marja de eroare este de plus/minus 3 la sută.