Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că îi minte pe români și a fost întotdeauna în război cu cineva, când ar trebui, ca președinte să aducă pacea. Dăncilă consideră că actualul președinte nu-și înțelege de fapt rolul și nu înțelege că românii au nevoie de unitate, nu război.

„Eu nu sunt în război cu nimeni și este regretabil să auzim că domnul Klaus Iohannis este în război cu un partid politic, cu oamenii, pentru că un președinte trebuie să aducă pacea, nu războiul.

Klaus Iohannis a fost de fiecare dată în război cu cineva. Nu a trebuit să dea motive, dar de fiecare dată a trebuit să atace pe cineva, de fiecare dată a încercat și a și reușit din păcate să inducă în societatea românească foarte multă ură și foarte multe dezbinare.

Cum să spui că ești în război cu un partid politic. El nu înțelege un lucru. Nu este liderul unui partid politic, este președintele tuturor românilor și al celor care îl iubesc și al celor care îl urăsc. Atitudinea pe care o are arată de fapt că nu își înțelege rolul, nu înțelege ce e scris în Constituția României și nu înțelege că românii au nevoie de unitate, nu de război permanent”, a spus Viorica Dăncilă, duminică seară, la Antena 3.

De asemenea, șefa PSD consideră că președintele Klaus Iohannis are un discurs extremist, bazat pe ură și dezbinare. Dăncilă consideră că Iohannis are o abordare de distrugere și dezbinare a societății.

„Are un discurs extremist bazat pe ură, ceea ce cred eu că nu se pliază pe realitatea din România. Avem nevoie de un președinte care să aducă echilibru.

Un președinte trebuie să spună întotdeauna adevărul. Vedem un președinte care îi minte pe români. Le spune că PSD a dus țara într-o direcție greșită că am avut o guvernare eșuată. Guvernare eșuată înseamnă să ai a doua cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană? Guvernare eșuată înseamnă să crești pensii, salarii, să investești în comunitățile locale, să dai vouchere de vacanță, să faci ceva pentru oameni și pentru țara asta?

Așa cum se poate observa, un președinte care este învățat să distrugă, nu să construiască, nu poate ieși din această abordare”, a mai spus Dăncilă.