Preşedintele Klaus Iohannis face mişcarea momentului! Urmează decizii cruciale pentru România. Şeful statului i-a chemat pe toţi la raport.

Iohannis, decizii cruciale pentru România

Zi extrem de importantă la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis urmează să ia decizii cruciale pentru România. Şeful statului a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru astăzi, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi este inclusă tematica referitoare la propunerile de buget pe anul 2021 pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale.

„Vineri, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către Preşedintele României, Klaus Iohannis.

Pe ordinea de zi a şedinţei este inclusă tematica referitoare la propunerile de buget pe anul 2021 pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale”, anunță Administrația Prezidențială.

În cadrul ședinței CSAT sunt avizate proiectele de buget ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului de Protecţie şi Pază, transmite Administrația Prezidențială.

Avizul CSAT este dat în baza obligaţiilor prevăzute în lege ca, înainte de votul din plenul reunit al Parlamentului României pentru bugetul de stat, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării să aprobe bugetele instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

Ultima ședință a CSAT a avut loc pe 3 decembrie, pe ordinea de zi a ședinței figurând tematica referitoare la Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România.

Deputatul Marian Cucșa, vicepreședinte al Comisiei parlamentare de control a activității SRI, a cerut în februarie 2020, pe pagina sa de socializare, întrunirea CSAT pe problema măsurilor care se impun pentru a evita răspândirea epidemiei de coronavirus în România.

„Solicit întrunirea CSAT pentru că ne confruntăm deja cu o problema de siguranță națională! Un român de pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia are coronavirus.

Dacă până acum citeam despre cetățeni străini care se confruntă cu această problema, iată că, din păcate, avem prima confirmare în cazul unui roman”, a scris Cucșa pe contul său de Facebook.

Sursa foto INQUAM / George Calin