Preşedintele Klaus Iohannis face anunţul momentului! Toţi românii trebuie să ştie aceste lucruri. S-a aflat când scăpăm de restricţii şi ce trebuie să facem pentru a putea stopa pandemia şi efectele ei dezastruoase.

Iohannis dă vestea momentului

Şeful statului, Klaus Iohannis, dă vestea momentului. Aflat în vizită la centrul de vaccinare de la Romexpo, Iohannis a făcut un anunţ pentru toţi românii.

Acesta a explicat că în cazul în care vom avea 60-70% din totalul populației cu vaccinul efectuat, iar oamenii vor respecta în continuare restricțiile, atunci în vară vom putea scăpa de pandemie.

Mesajul lui Klaus Iohannis

Mesajul lui Klaus Iohannis a fost unul clar. ”Îi felicit pe cei care s-au implicat pentru organizarea acestui centru de vaccinare. De asemenea, îi felicit pe toți cei care au înțeles că este nevoie de un centru de vaccinare foarte mare în București.

Sunt foarte bucuros că atmosfera în general se schimbă și foarte multă lume dorește să se vaccineze. Este o schimbare pe care o salut, o schimbare foarte bună.

Pe măsură ce vor veni noi doze de vaccin tot mai mulți oameni se vor vaccina.

Câte vaccinuri se pot face la Romexpo?

Iohannis a explicat şi câte vaccinuri se pot face la centrul de la Romexpo. În acest centru de vaccinare vor putea fi vaccinate 3000-4000 de oameni pe zi. În toată țara vom crește capacitatea de vaccinare.

Avem speranța ca până în vară să avem suficient de multe persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie. Vreau să atrag atenția: vaccinarea singură nu rezolvă problema, doar împreună cu respectarea strictă a tuturor restricțiilor.

Doar dacă respectăm restricțiile și 60-70% din populație va fi vaccinată, poate chiar din această vară să ne întoarcem la o viață normală.

În această săptămâna, deja, centrul începe efectiv, cum foarte multe centre în toată ţara încep în aceste zile să funcţioneze.

Vor creşte gradul, capacitatea, aşa cum vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin. Avem cu toţii speranţa ca până în vară să avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie”, a spus Klaus Iohannis, conform Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa foto INQUAM / George Calin