În urma analizei Direcției de Sănătate Publică Ilfov a situației din mai multe localități din județ, s-a luat decizia ridicării măsurii de carantină zonală impusă de epidemia de coronavirus. Cu toate acestea, vor rămâne în vigoare anumite interdicții pentru operatorii economici, dar și în ceea ce privește activitatea restaurantelor şi a cafenelelor.

Astfel, prefectura Ilfov anunţă ridicarea măsurii de carantină pentru Corbeanca, Dobroeşti, Otopeni şi Popeşti-Leordeni începând de sâmbătă, de la ora 22,00.

“În urma evaluării analizelor de risc ale comunităţilor din localităţile ilfovene Corbeanca, Dobroeşti, Otopeni şi Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru cele patru localităţi”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov transmis sâmbătă.

Ce restricții vor rămâne în vigoare

Hotărârea nr.1/2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov prevede că, de la momentul încetării aplicabilităţii măsurii de carantinare zonală, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Totodată, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Hotărârea CJSU mai prevede interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, precum şi a organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Vineri a fost ridicată măsura de carantină în alte două localități

Amintim că, prefectura Ilfov anunţa vineri că a fost avizată ridicarea măsurii de carantină zonală pentru Bragadiru şi Chiajna, începând de vineri, ora 22,00.

“În urma evaluării analizelor de risc ale comunităţilor din oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna, judeţul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna”, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Judeţului Ilfov, transmis, vineri.