'Este inadmisibil, o bătaie de joc ca Guvernul să adopte noaptea, fără avizul CSM, fără să fie inclusă pe ordinea de zi, o documentaţie, o ordonanţă de urgenţă într-un domeniu atât de sensibil cum este Codul penal şi Codul de procedură penală. Această chestiune nu este tolerabilă', a spus Iohannis, înainte de şedinţa CSM.

El a arătat că participă la şedinţa CSM pentru a afla punctul de vedere al reprezentanţilor sistemului de justiţie în această problemă.

De asemenea, şeful statului a precizat că, după discuţiile cu membrii CSM, va spune ce decizie se va lua în acest caz.

Cabinetul Grindeanu a aprobat marţi seară o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi Codului de procedură penală.


'Este vorba de OUG pentru modificarea şi completarea Legii 296 Cod penal şi a Legii 135 Cod de procedură penală. Practic, prin această ordonanţă de urgenţă, (…) am pus în concordanţă deciziile Curţii Constituţionale care (…) trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament', a anunţat ministrul Justiţiei, Florin Iordache.

Tot în şedinţa de marţi Guvernul a adoptat şi un proiect de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. AGERPRES