„Sper că anul viitor, până în vară, lucrurile să fie finalizate și de-abia atunci începem să vedem adevărul”, și-a dezvăluit Liviu Dragnea planul de acțiune. Mai are șase luni pentru a prelua controlul instituțional absolut, apoi își lansează candidatura.

Președintele PSD nu dă doi bani pe alegerile libere. În opinia sa, acestea sunt făcute pentru a fi influențate în așa fel încât să-și atingă scopul. Liviu Dragnea are o condamnare definitivă pentru infracțiuni legate de procesul electoral cu ocazia referendumului din 2012.

Cu toate acestea, strategia lui, conform descrierii făcute în interviul citat, pare a fi una de eliminare a competiției înainte de a se intra în linie dreaptă pentru alegerile prezidențiale.

Iohannis „e un instrument. El vrea să mai ia un mandat. Eu cred că n-o sa ia. Nu a făcut nimic. Românii nu sunt proști. Nu a reușit să-i păcăleasca pe foarte mulți”, a prezentat Liviu Dragnea opinia sa despre actualul președinte, dar aceasta declarație pare extrem de subiectivă dacă e să privim nivelul de încredere al lui Iohannis în rândul alegătorilor care e în jur de 40%.

Cu șanse, fără șanse, Liviu Dragnea va candida la presedinția României în 2019 dacă până atunci nu va fi oprit de propriul partid. În acest context, alegerile europarlamentare devin decisive atât pentru liderul PSD, cât și pentru partid.

Rezultatul lor va arăta dacă Liviu Dragnea are sau nu o cale spre victorie și susținerea unei formațiuni politice.

SURSA: ziare.com