Fostul președinte, Traian Băsescu, pune tunurile pe Klaus Iohannis. Șeful statului a greșit atunci când a decis să nu instituie starea de urgență în criza coronavirusului.

“România va trece printr-o epidemie, pentru că nu s-au luat măsurile necesare la început. Va fi o epidemie consistentă, dar ar fi bine să o ținem sub control. Dacă s-a făcut o greșeală, e că președintele n-a decretat stare de urgență.

Până la urmă, această carantină este un abuz de nedescris asupra drepturilor fundamentale. Numai în situația de urgență, se poate renunța la parte din drepturile fundamentale, iar Iohannis n-a decretat stare de urgență”, a declarat Traian Băsescu.

Dar asta nu e tot. Este scandal total în politică după ce Florin Cîțu și-a depus mandatul cu doar câteva minute înainte ca Guvernul său să fie învestit. Traian Băsescu dezvăluie un război total. Protagoniști sunt președintele Klaus Iohannis și cei din PNL.

Iohannis e distrus

Klaus Iohannis e distrus. Actualul europarlamentar, Traian Băsescu, a făcut dezvăluiri despre  criza politică declanșată și după ce Florin Cîțu a renunțat la mandatul de premier propus de președintele Klaus Iohannis.

PSD și-a dat jos 2 guverne, PNL si-a depus de 2 ori mandatul. Cine și ce să mai înțeleagă? Gestul PNL m-a surprins pentru că se revendică a fi un partid responsabil. Dar dacă așa se manifestă responsabilitatea? Nu există explicație. Cred că suntem unici în Europa cu așa ceva.

Mă tem că nu e Klaus Iohannis cel care a generat predarea lui Cîțu. Cred că lucrurile s-au petrecut la partid. Nu avea nici o logică ca Iohannis să-l numească pe Cîțu și apoi să spună că nu mai e bun.

Conducerea PNL s-a hotărât să-i spună un NU lui Iohannis. Este o primă înfruntare a lui Iohannis de către partid.

Cîțu și-a dat măsura puterii, Nu este un om de stat, a rămas un om de partid”, a spus Băsescu la TVR.