Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri, la Palatul Cotroceni, că pentru Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) este necesară „altă lege de funcţionare” şi a subliniat influenţa politică în ceea ce priveşte componenţa Consiliului.

„În CNA sunt unele persoane foarte calificate, independente, care-şi fac treaba foarte bine.

Pe de altă parte, ştim că CNA-ul este constituit pa baza unui vot politic, deci într-un fel, zic eu nepotrivit, reflectă majorităţile din Parlament, adică mai mulţi pesedişti decât altceva şi atunci ne dăm seama că este un pic problematic.

După părerea mea, pentru CNA trebuie găsită altă formulă, altă lege de funcţionare, pentru a avea realmente persoane competente şi independente în CNA, care atunci vor putea să ia măsuri aşa cum se cuvine”, a afirmat Iohannis.

Şeful statului a afirmat că în CNA „sunt persoane competente, independente, bine intenţionate, dar CNA-ul în ansamblu putea să facă o treabă mai bună”.

Klaus Iohannis, mesajul zilei pentru toți românii

Situația este extrem de gravă, iar România se află într-un punct critic, o spune șeful statului. „Sunt cifre extrem de îngrijorătoare. Și la număr de decese, și la terapie intensivă. E un puternic semnal de alarmă. Avem responsabilitatea să ținem cont. Din păcate, e un număr tot mai mare de decese.

Cu cât introducem restricțiile mai repede și le respectăm, cu atât scăpăm mai repede. E o mare presiune. Medicii au făcut eforturi uriașe. Măsurile de restricție sunt inevitabile.  Urmează luni extrem de importante. E o luptă în care avem cu toții o mare responsabilitate.

Oricât ne-am dori, situația nu ne permite reîntoarcerea la normalitate. Cu cât crește numărul de bolnavi și de decese ne îndepărtăm de acest moment. Suntem într-un punct critic. Avem de făcut o alegere fundamentală.

Vrem să mergem pe un drum care duce la o explozie de cazuri? E un drum la care ne așteaptă multă suferință și pierderi. Putem avea viață ocială dacă respectăm regulile”, a spus președintele Klaus Iohannis.